v
...v.

 

معرفی بنیاد جامعه دانشوران

پس از گذشت قریب یک دهه از مهاجرت جمعی یهودیان ایرانی به آمریکا و رفع مشگلات استقرار ، حل مسائل مادی ، خو گرفتن به محیط جدید و دسترسی به یک رفاه نسبی ، طبقه تحصیل کردة جامعه یهودیان ایرانی مقیم کالیفرنیا متوجه کمبود عمیق آگاهی و دانش جامعه در باره هویت تاریخی و فرهنگی  خود شد. این طبقه برای حفظ و انتقال میراث غنی یهودیان که نتیجه بیست و هفت قرن اقامت در ایران بود به نسل های آتی و چاره جوئی برای این مشگل مهم اجتماعی احساس مسئولیت شدید نمود. لذا برای نیل باین هدف در سال ۱۹۹۱ گروهی از فارغ التحصیلان جامعه یهودیان ایرانی مقیم لوس آنجلس که اکثرا سابقه آشنائی و همفکری آنان به سالهای اقامت در ایران و عضویتشان در سازمان دانشحویان و جامعه فارغ التحصیلان یهود ایران میرسید دور هم جمع شدند و برای حفظ آداب و سنن یهودی و نشر مبانی یهودیت و ایجاد ارتباط و آشنائی بین خانواده ها ونسل جوانتر جامعه نسبت به پی ریزی وتاسیس سازمانی بنام جامعه دانشوران همت گماشتند.     
متعاقبا در سال ۱۹۹۲ هیئت اجرائیه جامعه دانشوران با وقوف کامل به اهمیت و  لزوم تحقیق  ، بررسی ،  پژوهش ، چاپ و انتشارتاریخ و فرهنگ و ادب  یهودیان ایران اقدام به تاسیس و ایجاد یک تشکیلات فرهنگی و غیر انتفاعی  بنام بنیاد جامعه دانشوران نمود .
این بنیاد با عنایت  به اهمیت تحقیق و بررسی تاریخ و فرهنگ و ادب یهودیان ایران و لزوم آگاهی و بالا بردن سطح اطلاعات جامعه از میراث غنی یهودیت وبا علم باینکه یهودیان ایران بعنوان قدیمی ترین اقلیت قومی و مذهبی در ایران وارث و حافظ فرهنگ پر باری بوده اند که حاصل آمیزه ای از دو فرهنگ ایران  زمین و یهود بوده و این گنجینه بزرگ و تاریخی با پراکندگی  بین جامعه طی چندین سال درمعرض فراموشی و بی توجهی قرار گرفته بود ، با پی گیری و پشتکار مداوم اعضاء هیئت اجرائیه و با برخورداری از حمایت بی دریغ افراد علاقمند جامعه یهودیان ایران مقیم امریکا توانست به موفقیت های چشم گیری در راستای اهداف خود در زمینه تحقیق و پژوهش ، ثبت و انتشار فرهنگ و تاریخ و ادب یهودیان ایران نائل شود. بنیاد جامعه دانشوران با اعتقاد و آگاهی از عظمت دو هزارو هفتصد سال اقامت جامعه یهودی در ایران و اینکه این تاریخ طولانی حاوی فراز و نشیب ها و مشگلات و مصائب فراوان بوده و دلیل ادامه حیات این قوم در ایران برخورداری از یک میراث غنی ناشی از اعتقادات مذهبی و فرهنگی است که متاثر از فرهنگ و ادب ایران زمین میباشد و این ویژگی خاص مورد توجه دانشمندان ، محققین ، پژوهشگران ،اساتید دانشگاه و مولفین میباشد. لذا با ایجاد ارتباط و حمایت از اساتید و دانشمندانی که در باره تاریخ و فرهنگ یهود ایران مشغول تحقیق و بررسی هستندموفق شد در اولین مرحله از فعالیت های خود نسبت به چاپ و انتشار سه جلد پژوهشنامه یهودیان ایران به سردبیری پرفسور امنون نتصر محقق ، تاریخ شناس و استاد  دانشگاه عبری اورشلیم بنام "پــــادیاوند" اقدام نماید .
بنیاد جامعه دانشوران با همکاری و مشارکت مرکز تاریخ شفاهی یهود ایران نسبت به چاپ و توزیع کتاب چهره یهودیان ایرانی تحت نام" فرزندان استر" اقدام نمود. کار تدوین کتاب با صرف وقت فراوان توسط مرکز تاریخ شفاهی یهودیان ایرانی و با ویراستاری و سرپرستی شایان توجه و ارزنده آقای دکتر هومن سرشار انجام پذیرفت .
متعاقباً بنیاد جامعه دانشوران در راستای اهداف خود در زمینه تحقیق و انتشار مباحث مربوط به یهودیت چاپ اثری اندیشمندانه از دکتر هوشنگ ابرامی از پژوهشگران و مولفین معاصر جامعه یهودیان تحت نام "یهودیت اصیل و یهودیت اسیر" بزبانهای فارسی و انگلیسی را در دو جلد جداگانه بانجام رساند .                 
مجموعه اشعاری از جهانگیر صداقت فر اثر  دیگریست  که توسط بنیاد جامعه دانشوران منتشر شده است. ادبیات یکی از ارکان اساسی فرهنگ یهود است که این بنیاد با وقوف کامل به این مهم مجموعه اشعار این شاعر نو پرداز و با احساس را چاپ و منتشر نمود. این مجموعه بنام "آزمون برگزیدگی"همراه نواری با صدای شاعر به دوستداران ادب تقدیم شد و با اقبال مشتاقان ادبیات یهود روبرو گردید.  پس از انتشار آزمون برگزیدگی بنیاد جامعه دانشوران اقدام به انتشار ترجمه فارسی سه کتاب " ترومپتی در وادی" نوشته سامی میخائیل نویسنده مشهور اسرائیلی ، "دنیائیکه دیگر نیست" نوشته ایسرائل سینگر و " شب " نوشته الی ویزل برنده جایزه صلح نوبل  نمود.         
هر دو کتاب ترومپتی در واری و دنیایی که دیگر نیست توسط آقای ب-بی نیاز و کتاب شب توسط خانم  نینا استوار ترجمه شده و بوسیله خانم شیریندخت دقیقیان ویراستاری گردیده است.

 

 

 
بنیاد جامعه دانشوران