v
...v.

بنیاد جامعه دانشوران

زندگینامه دکتـــر هوشنگ ابرامــــــی
Houshang Ebrami

دکتر هوشنگ ابرامی در ۱۴جولای ۱۹۳۵ در شهر همدان متولد شد. تحصیلات ابتدائی و متوسطه خود را در مدارس تهران گذراند. در سال ۱۹۵۷ از دانشکده حقوق دانشگاه تهران در رشته اقتصاد درجـــه لیسانس گرفت  و دو سال بعد از آن موفق باخذ فوق لیسانس از دانشکده علوم اجتماعی این دانشگاه گردید.  در سال ۱۹۶۲ با استفاده از بورس دولت امـــــــریکا به دانشگاه پیتزبورگ رفته و موفق باخذ گواهینامه عالی در رشته عــلوم کتابــداری گردید. در بازگشت به ایــران  بخش اطلاعات  اداره بررسیهای اقتصادی بانک مرکزی را که درآن ایام کار تازه ای بود پایه ریزی کرد، همزمان تدریس چند درس مختلف در بخش علوم کتابداری دانشگاه تهران را بعهده گرفت. ایشان بار دیگر به دانشگاه پیتزبورگ رفته و در سال ۱۹۶۹ موفق باخذ درجه دکترا در رشته علوم اطلاعات میگردند. در بازگشت به ایران ضمن عهده دار بودن  ریاست کتابخانه دانشکده های ادبیات و علوم دانشگاه پهلوی اقدام بتاسیس دوره فوق لیسانس در رشته علوم کتابداری کرده و از چندین استاد از امریکا برای همکاری دعوت بعمل آوردند. پس از شش سال ریاست این بخش به مقام استادی دانشگاه رسید.در آخرین  سال اقامتش در شیراز به همکاری در تاسیس کتابخانه عظیمی که قرار بود بوسیله  وزارت دربار اجرا گردد دعوت شدند.                                                     
دکتر ابرامی نویسندگی را از دوران کودکی آغاز کرد، وی بعنوان کودکی نویسنده با نشریات کیهان، سپید و سیاه، روشنفکر، امید ایران، کاویان و فردوسی بطور مرتب همکاری میکرد دکتر ابرامی تحقیقات گسترده ای در باره مشروطیت ایران کرده  و موفق به تالیف کتاب زندگی ستارخان گردید که بعدها در حکومت جمهوری اسلامی چندین بار به چاپ رسیده است . اغلب کتابهائی که  دکتر ابرامی درایران تالیف کرده اند در سطح آموزشی و آکادمیک بوده و بوسیله دانشگاه های ایران منتشر شده اند.کتاب اصول تدوین فهرست موضوعی در نوشته های زبان فارسی در سال ۱۳۵۴ به عنوان  بهترین کتاب سال شناحته  شد و برنده جایزه سلطنتی گردید.
در جریان انقلاب اسلامی دکتر ابرامی و خانواده اش ایران را ترک کرده و مقیم
امریکا شدند. ازآن زمان مطالعات و تحقیقاتشان را روی مسائل یهودیان و یهودیت از دیدگاه اجتماعی و تاریخی متمرکز کردند. اغلب نوشته های ایشان در مجلات شوفار لوس آنجلس و چشم انداز منتشر میگردید. در سال ۱۹۹۵ بنیاد تعلیماتی فرهنگی حبیب لوی را پایه گزاری کرد و کتاب سه جلدی تاریخ یهود ایران تالیف زنده یاد دکتر حبیب لوی را در یک جلد تنظیم کرده و آنرا زیر عنوان تاریخ جامع یهودیان ایران به چاپ رساند کتابهای دیگر ایشان که در این بنیاد منتشر شده اند "خاک خوب خدا"، "در جستجوی حقیقت" و "قهرمانان توراه" میباشند
.
همچنین با همکاری بنیاد جامعه دانشوران دو کتاب یهودیت اصیل و یهودیت اسیر را به زبان های فارسی و انگلیسی در لوس آنجلس منتشر نمودند. ایشان در این راستا میکوشیدند با یاری علاقمندان هر سال کتابی در زمینه یهودیان و یهودیت منتشر کنند که عمرشان وفا نکرد. او یک یهودی مومن و اصیل بود به کشور اسرائیل علاقه فراوان داشت ، از صمیم قلب به تمام مردم جهان که برایش یکسان بودند عشق میورزید، دانش پژوهی واقعی بود و عشقی پر شور برای تحقیق و نگارش داشت.                                                                    
یادش گرامی بــــاد
برخی از نوشته های دکتر ابرامی به شرح زیر است :
ستار خان سردار ملـــــی
چاپ اول – تهران ،انتشارات توس ۱۳۵۲
   چاپ دوم-لوس انجلس انتشارات نیما ۱۹۸۶
  چاپ سوم – تهران،انتشارات توس،۱۳۷۴
اصول تدوین فهرست موضوعی
در نوشته های زبان فارسی      
  تهران،انتشارات دانشگاه تهران ۱۳۵۲

شناختی از دانش شناسی
چاپ اول،تهران،انجمن کتابداران ۱۳۵۵

   چاپ  دوم، تهران،نشرکتابدار۱۳۷۸                          
 چاپ سوم، تهران ،نشر کتابدار  ۱۳۷۹

کتاب و پدیده کم رشدی
تهران، مرکز اسناد فرهنگی آسیا،۱۳۵۶

ضد یهودی گری،در جستجوی ریشه ها و انگیره های ستیزه جوئی
 با یهودیان                        
   لس آنجلس،نشریه شوفار۹۴ – ۱۹۹۳

 

خاک خوب خدا، سیری در سرگذشت سرزمین ایسرائل
لس آنجلس ،انتشارات بنیاد لوی ۱۹۹۸

در جستجوی حقیقت
لس آنجلس ، بنیاد لوی ۲۰۰۱

باز نویسی تاریخ جامع یهودیان ایران
دکتر حبیب لوی ،لس آنجلس، بنیاد لوی ۱۹۹۷
ترجمه غار نشینان پیش از تاریخ
نوشته سام و بریل ایشتاین-تهران انتشارات نیل ۱۳۳۹
گرترود بل   
 مترجم دیوان حافظ به انگلیسی،اثر آن تیبل، تهران ،بنگاه ترجمه و نشر کتاب۱۳۴۲
                                             
 سرزمین و مردم استرالیا،
 اثر گودفری بلوندن،تهران،بنگاه ترجمه و نشرکتاب ۱۳۴۲       
   اصول فهرست نویسی و طبقه بندی،
 تالیف مارگیت مان،تهران ،موسسه تحقیقات  و برنامه ریزی علمی و آموزشی ۱۳۵۲
پرورش فرزندان در عصر دشوار ما،
 نوشته دکتر بنجامین اسپاک ،تهران،انتشارات صفی علیشاه۱۳۶۵